Score 10% off your Mystery Box! ⚽️ Subscribe below & get your discount code! 👇🏻

Inter Milan behaalt eerste etappeoverwinning op Porto in Champions League-ronde van 16 Clash

Op 22 februari 2023 was Inter Milan gastheer van Porto in de eerste etappe van hun Champions League-ronde van 16. Er werd lang naar de wedstrijd uitgekeken, waarbij beide teams in een geweldige recente vorm aan de wedstrijd begonnen. De bezoekers, Porto, hadden hun laatste 10 wedstrijden op rij gewonnen en staan ​​momenteel tweede in de Portugese competitie. Evenzo staat Inter Milan momenteel tweede in de Serie A, met 7 van hun laatste 9 wedstrijden.

Ondanks de geweldige vorm van de twee partijen ontbrak het spel aan doelpunten en werd de impasse 5 minuten voor tijd doorbroken toen invaller Romelu Lukaku finishte om de Italianen op voorsprong te brengen in de gelijke stand. Het spel ontbrak niet aan kansen, met Lautaro Martinez en Hakan Calhanoglu die in de eerste helft grote kansen lieten liggen. Porto bewees zichzelf echter geen dienst, want middenvelder Otavio kreeg in de 78e minuut een tweede gele kaart en Lukaku strafte hen zes minuten later af met het beslissende doelpunt.

Inter Milan neemt nu over 3 weken een 1-0 voorsprong naar het Estadio Do Dragao, maar daarmee is het gelijkspel nog zeker niet voorbij! Porto heeft in hun recente wedstrijden laten zien dat ze het vermogen hebben om terug te stuiteren en de wedstrijd om te draaien. Inter Milan zal gefocust moeten blijven en ervoor moeten zorgen dat ze geen uitdoelpunt incasseren als ze door willen gaan naar de volgende ronde.

De heenwedstrijd van de Champions League-ronde van 16 tussen Inter Milan en Porto was een spannende wedstrijd, waarbij beide teams alles gaven. Terwijl Inter Milan een 1-0 overwinning wist veilig te stellen, belooft de terugwedstrijd een even spannende wedstrijd te worden. Alleen de tijd zal leren wie doorgaat naar de volgende ronde van de competitie.