Website Under Construction; Orders Can Not Be Placed Right Now

Real Madrid verovert Anfield met verbluffende overwinning op Liverpool

Op dinsdag 21 februari 2023 ontving Liverpool Real Madrid op Anfield voor hun Champions League-ronde van 16 gelijkspel. Liverpool hoopte revanche te nemen op Real Madrid na hun 1-0 nederlaag vorig jaar in de finale, maar de wedstrijd bleek het tegenovergestelde te zijn van hun verwachtingen.

Liverpool kwam al vroeg op voorsprong met een indrukwekkende geïmproviseerde finish van Darwin Nunez na een voorzet van Mo Salah. Amper tien minuten later kapitaliseerde Mo Salah op een slecht schot van Real Madrid-doelman Thibaut Courtois en schoot de bal in het net. Liverpool stond met 2-0 voor, maar de wedstrijd was nog lang niet afgelopen.

Real Madrid kwam snel terug in de wedstrijd met een ongelooflijke finish van de Braziliaanse vleugelspeler Vinicus Jr. De jongere voegde in de 36e minuut nog een doelpunt toe en bracht de wedstrijd terug naar 2-2 bij rust. In de tweede helft domineerde Madrid het spel met een doelpunt van Militao uit een vrije trap dicht bij de hoekvlag na een verschrikkelijke markering van Liverpool.

Karim Benzema liet zien waarom hij vorig jaar de Ballon d'Or kreeg door een snelle brace te scoren, waaronder een ongelooflijk doelpunt dat blijk gaf van verbazingwekkende kalmte. De Fransman schoot de bal langs Alisson en plaatste hem slim weg bij de doelverdedigers.

Liverpool staat voor een onmogelijke taak als ze over drie weken naar het Santiago Bernabeu vertrekken. Ze moeten de wedstrijd met drie duidelijke doelpunten winnen om de verlenging in de wacht te slepen. Het wordt een hele opgave voor Liverpool, maar ze hebben in het verleden laten zien dat ze wonderen kunnen verrichten.

De verbluffende overwinning van Real Madrid op Liverpool heeft hen aan het roer gezet voor de kwartfinales van de Champions League. Liverpool heeft een zware taak voor de boeg, maar ze hebben in het verleden laten zien dat ze uit onmogelijke situaties kunnen komen. Zal Liverpool hun prestatie van 2019 tegen Barcelona kunnen herhalen? De tijd zal het leren.